Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri Melaka serta ASEAN Foundation akan melaksanakan Program Pembangunan Data Science Explorers Peringkat Kebangsaan pada tahun 2024 yang bermatlamat untuk memberi pendedahan tentang kepentingan sains data dan seterusnya meningkatkan kemahiran murid dalam menggunakan perisian untuk menganalisis data secara saintifik.

Program ini merangkumi beberapa sisi bengkel dan pertandingan yang akan bermula pada 25hb Mac hingga 14 Jun 2024 dan pasukan yang terpilih akan mewakili Malaysia ke pertandingan antarabangsa di Laos.

Program ini terbuka kepada semua murid sekolah menengah KPM secara berkumpulan yang terdiri daripada 2 orang murid dan 1 orang guru pembimbing.

Untuk tujuan tersebut anda dijemput untuk menghadiri sesi taklimat yang akan diadakan pada :

Maklumat lanjut mengenai program ini boleh didapati dalam portal DELIMa atau layari https://bit.ly/siteADSE2024