Sukacita dimaklumkan bahawa Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan (BSTP), dengan kerjasama Microsoft Malaysia akan melaksanakan Pertandingan Imagine Junior Malaysia Peringkat Kebangsaan.

Pertandingan ini bermatlamat untuk melahirkan murid yang fasih digital melalui pengintegrasian teknologi digital seperti AI, machine learning, deep learning dan neural network dan Generative AI dakan mennyelesaikan isu global yang berkaitan konsep Sustainable Development Goals (SDGs)

Pertandingan akan bermula pada 11 Mac 2024 – 1 April 2024 dan pasukan yang terpilih akan mewakili Malaysia ke Imagine Cup Junior Global Stage pada 8 Mei 2024

Penyertaan akan dibuka kepada murid sekolah menengah Kementerian Pendidikan Malaysia yang berumur 13 hingga 17 tahun dan secara berkumpulan yang terdiri daripada 5 murid dan 1 guru pembimbing.

Anda dijemput menghadiri sesi taklimat dan bengkel yang akan diadakan secara dalam talian pada :

Bahan berkaitan Imagina Cup Junior boleh diakses melalui portal DELIMa atau melalui URL berikut https://aka.ms/ICJMalaysia2024Sway. Mohon sebarkan ke semua warga sekolah di bawah pihak tuan/puan.

Haa ramai yang tanya kami macam mana nak tengok contoh pembentangan Imagine Cup Junior nie kan ? berikut adalah contoh yang dapat cikgu tengok https://staffusm-my.sharepoint.com/personal/alisamsudin_usm_my/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Falisamsudin%5Fusm%5Fmy%2FDocuments%2FExample%20of%20Winning%20Teams%20Slides%20and%20Videos&ga=1

Ya kepada cikgu² Selangor yang berminat nak masuk ICJ sila join group whatapps di sini.

Tanya kami di WhatsApp
1

Pin It on Pinterest

Shares
Share This