Sukacita dimaklumkan bahawa Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan (BSTP), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dengan kerjasama Sektor Sumber Teknologi Pendidikan (SSTP) Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Sarawak dan Yayasan Teach for Malaysia (YTFM) akan melaksanakan We Think Digital Peringkat Kebangsaan untuk tahun 2023. Pertandingan ini di bawah Program Pemerkasaan Pendidikan Digital Murid yang bermatlamat untuk melahirkan murid yang fasih digital.

Program We Think Digital yang merangkumi webinat dan pertandingan ini bertujuan untuk memberikan pendedahan tentang kewarnegraan digital dalam kalangan murid disamping meningkatkan kemahiran komunikasi dalam membuat pembentangan digital.

Terbuka kepada semua murid sekolah menengah warnegara Malaysia dalam bentuk kumpulan berempat (4) murid dan seorang guru pembimbing.

Sesi webinar akan bermula pada 21hb Jun 2023 secara dalam talian.

Berikut adalah sesi taklimat akan diadakan mengikut ketetapan berikut:
🗓️ 21 Jun 2023 (Rabu)
🕐 2.30 petang
📹 https://fb.me/e/1inLD9KyC (Facebook Live)

Poster pertandingan

Berikut merupakan pautan penting: