Pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melaksanakan penarafan Pembestarian Sekolah menggunakan Smart School Qualification Standards (SSQS) pada setiap tahun untuk menilai tahap pembestarian sekolah-sekolah Malaysia.

Sila rujuk surat berkaitan SSQS di bawah :

Pada tahun ini bilangan responden masih sama iaitu 63 responden melibatkan pihak seperti berikut :

1. 1 x Pentadbir
  2. 1 x Guru Penyelaras Bestari (GPM) / PSS
  3. 1 x Guru ICT
  4. 30 x Guru
  5. 30 x Pelajar

Penarafan SSQS ini bermula pada 1 Oktober 2020 hingga 15 November 2020. Sebarang masalah berkaitan sila whatapps ke talian 012-6970723 (En Hanif) untuk sebarang persoalan.

Tapi sebelum tu kami ingin mengucapkan terima kasih kepada SSTP JPN Perlis kerana menyediakan video ringkas pengisian SSQS di bawah :

Log masuk SSQS adalah menggunakan KODSEKOLAH sebagai ID dan KODSEKOLAH sebagai kata laluan dalam huruf besar.