Buat julung kalinya BTPN Selangor melalui program BTP dan Cybersafe Malaysia akan mengadakan Cabaran Keselamatan Siber Nasional dalam Bahasa Melayu.

Seperti mana kita maklum kami ada menganjurkan program NICTSeD (National ICT Discourse) dalam Bahasa Inggeris tapi ada permintaan untuk mengadakan bahasa ibunda supaya pendedahan mengenai kesedaran keselamatan ICT ini sampai ke semua sekolah bandar dan luar bandar secara keseluruhan.

Sebelum kami bermula program ini kami rasa perlu satu bengkel Cybersafe kepada guru terlibat bukan ? Sekurang-kurangnya cikgu mendapat pendedahan awal bagaimana program ini akan dilaksanakan nanti.

Cikgu NICTSeD juga boleh sertai sekali sebagai pendedahan program CAKNA kerana isi kandungan keselamatan siber penting dalam mengatur isi kandungan pertandingan ini nanti.

DAFTAR SEKARANG kerana tempat adalah TERHAD dan cikgu akan diberikan sijil penyertaan. Jangkaan tarikh bengkel adalah pada 9-11hb April 2018.

PS : BENGEKL CYBERSAFE nie adalah Program TOT untuk GURU sahaja ! Jangan isi nama pelajar

PENDAFTARAN BENGKEL

Day(s)