Tahniah kepada semua pemenang semalam. Berikut adalah keputusan penuh Anugerah Pembestarian Sekolah peringkat Kebangsaan 2017 yang telah disampaikan oleh YB Senator Datuk Chong Sin Woon.

Malah dalam program Hour of Code telah mencatatkan penyertaan tertinggi dan telah dimasukan dalam Malaysia Book of Records yang mana kempen pada 30 Okt hingga 13 Nov telah menyaksikan penyertaan seramai 80,037 pelajar daripada umur 7 hingga 17 tahun daripada 745 buah sekolah. Rujuk berita The Star

Education Ministry’s Technology Education Division director Zaidi Yazid (left) receiving the certificate from Malaysia Book of Records chief operating officer Christopher Wong (2nd from right). Looking on are (l-r) Education Ministry deputy secretary general Datuk Jamil Rakon, Chong and MDEC vice-president for talent & digital entrepreneurship Sumitra Nair. — SIA HONG KIAU/The Star

Pada masa yang sama kepada semua yang memberikan kerjasama menjayakan program pembestarian sekolah tahun ini dan sekalung penghargaan dan tahniah kepada yang menang semalam. Teruskan momentum kejayaan dalam kategori yang lain pula di tahun hadapan.

Para penerima hadiah daripada Selangor bergambar besama Pengarah JPN Selangor

PENGGUNAAN VLE TERBAIK

Negeri

1. Negeri Sembilan (2 sijil, 2 Cenderamata)