Mengumumkan “Digital Ideation Challenge using Animation and AR on iPad”, di mana inovasi bertemu impak! Program anjuran bersama Apple Professional Learning Malaysia dengan Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia, yang menarik ini menjemput anda untuk mencipta projek yang menakjubkan menggunakan animasi dan Augmented Reality (AR) di iPad.

Siapa yang Boleh Menyertai?

• SIRI BENGKEL: terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk belajar. (Pautan SPLKPM disediakan untuk guru-guru KPM yang menyertai bengkel)
  • PERTANDINGAN: terbuka kepada murid Sekolah Rendah dan Menengah KPM warganegara Malaysia sahaja.

Di dalam siri bengkel, peserta akan mempelajari bagaimana untuk mengembangkan dan mendokumentasikan idea dan inovasi serta menghasillkan prototaip dalam bentuk animasi (kategori sekolah rendah) dan Augmented Reality (AR) (kategori sekolah menengah) secara hands-on menggunakan aplikasi Freeform, Keynote, Pages, GarageBand, Clips, iMovie dan Reality Composer.

Sertai kami dalam “Digital Ideation Challenge using Animation and AR on iPad” dan jadi sebahagian daripada inisiatif yang menggabungkan teknologi, kreativiti, dan kelestarian.

Ikuti taklimat pertandingan dan sesi bengkel pertama pada 9 Julai 2024.

Sertai kumpulan Telegram peserta (https://bit.ly/Telegram-D-Ideation2024 ) untuk maklumat terkini.

SESI TAKLIMAT PERTANDINGAN DIGITAL IDEATION USING ANIMATION AND AR ON IPAD
Sesi 1: Design Thinking & Explore Idea using Freeform (Bengkel Sekolah Menengah)
Sesi 2: Plan Idea using Pages and Keynote (Bengkel Sekolah Rendah)
Sesi 3: Design Idea using Keynote and GarageBand (Bengkel Sekolah Rendah)