Pihak Cybersecurity Malaysia akan menganjurkan Seminar Keibubapaan Siber seperti ketetapan berikut :

1. Tarikh : 24hb Febuari 2018
  2. Masa : 8.00 pagi – 2.00 petang
  3. Lokasi : Royale Chulan Kuala Lumpur

Masuk adalah percuma dan tiada bayaran dikenakan http://cybersafe.my/saferinternetday/page1.html

• Tertakluk kepada perubahan
MASA PROGRAM
0800 Pendaftaran dan Ketibaan Peserta
0900 Ucaptama 1 : Usaha Kerajaan Dalam Menangani Ancaman Siber di Malaysia.
En. Md. Shah Nuri Md. Zain – Ketua Eksekutif, Agensi Keselamatan Siber Negara (NACSA)
0920 SESI 2 : Eksploitasi Siber : Pencegahan di Sekolah (Cybervictimization : Prevention in Schools)

Moderator: Puan Fadzliaton Zainuddin – Ketua Unit Penyelarasan Dasar Sektor Pengurusan Strategik Bahagian Teknologi Pendidikan (BTP), Kementerian Pendidikan MalaysiaAhli Panel :
1. Lt. Col Mustaffa Ahmad (Bersara) – Naib Presiden Kanan, Outreach dan Pembangunan Kapasiti, CyberSecurity Malaysia.
2. En. K Juslly Elis – Pengarah Jabatan Pelaksanaan Outreach, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) – Landskap Perlindungan Kanak-Kanak Dalam Talian: Undang-Undang dan Perundangan di Malaysia (Child Online Protection(COP) Laws and Legislation: Malaysian Landscape)
3. En. Philip Ling Oon Hun – Pengarah Digi CyberSAFE
4. Cik Samantha Chow – Ketua Editorial dan Wartawan R.AGE oleh The Star
1030 Minum Pagi